SPAM

SPAM

Hoe voorkom ik spam?

Een groot probleem is, bij het voorkomen van Spam, dat we altijd hetzelfde mailadres gebruiken. We kunnen ook moeilijk 100 maiboxen aanmaken. Maar toch is er een oplossing om een apart mailadres aan te maken voor elke site die je bezoekt. En op die manier kom je ook te weten of die site je gegevens te grabbel gooit of verkoopt aan anderen. Je kan dit vooral gebruiken als je een kleine zaak hebt maar ook als particulier of vereniging. Wat je daarvoor nodig hebt zie je hier naast.

Wat heb je nodig?

Een eigen domeinnaam met mailboxen en eventueel webruimte voor een eigen site. Bijv. Bij mijnhostingpartner.nl

We beginnen uiteraard met een mailadres aan te maken die we gaan gebruiken voor onze noodzakelijke contacten maar die we niet doorgeven op eender welke site, winkel of dergelijke. Daarnaast maken we een 2e adres aan die we bijvoorbeeld logins@uwdomeinnaam.com zullen noemen. In sommige gevallen kan je hier al aanduiden dat je dit als Catch-all adres gaat gebruiken.
Hier moeten we dit in een ander scherm doen. Zie daarvoor afbeeldingen 2 en 3.

mailaccount
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3

Nu ben je klaar voor het gebruik van uw mailadressen. Je kan deze accounts invoegen in je mailclient, Outlook 365, Thunderbird enz. overeenkomstig de settings van uw provider.
Als je nu een webshop bezoekt of zelfs een fysieke winkel en ze vragen een mailadres dan wordt dit makkelijk. Bijvoorbeeld ik koop in winkelA dan kan ik als mailadres opgeven winkela@uwdomeinnaam.com. Als ze iets sturen naar dit adres komt dit automatisch in uw mailbox logins@uwdomeinnaam.com terecht. Zo kan je dit voor iedere site of winkel apart doen.
Komt er iets toe, geen probleem, je ziet direct of het wel degelijk van die winkel komt maar als je op dit adres ook mails krijgt van andere winkels dan weet je ook direct, ze hebben mijn gegevens doorgegeven of verkocht.

Je kan dan ook regels maken, zoals in elke mailclient trouwens, waarbij je aangeeft dat mails gezonden naar bijvoorbeeld winkela@uwdomeinnaam.com direct in de SPAM map terecht komen of moeten worden vernietigd.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *