Home Cloud Netwerk Camera Computer Service WiFi Contact

Netflix en internet

Netflix is een zogenaamde “video on demand” aanbieder waar je voor een vast bedrag per maand met een aantal toestellen onbeperkt films, series enz. kan bekijken.

Niettemin kan uw internetverbinding voor een beperking zorgen van het “onbeperkt” kijken.

Het meest voorkomende abonnement zal zijn voor 2 streams in HD kwaliteit, want je wil een film op je prachtige 50 inch smart TV toch niet zien in SD kwaliteit. SD kwaliteit is daarentegen wel goed voor een 22 inch PC scherm en zeker voor een tablet of laptop.

De internet abonnementen van Telenet zijn veruit de meest geschikte om deze stream aan te kunnen. Als papa op zijn smart TV een film aan het bekijken is en de zoon een andere film op zijn tablet zal dit ongeveer 5 Mbps (HD) en 3 Mbps (SD) samen 8 Mbps vergen op zijn internetverbinding. Dat laat zelfs bij een Basic Internet (30 Mbps) voldoende ruimte over om comfortabel te surfen. Helaas zal dit niet zo zijn als papa een film in Super HD op zijn 4k Televisie wil bekijken want dan is de stream 25 Mbps.

ADSL of VDSL abonnementen kunnen interessant lijken maar daar rijst de vraag of je als klant wel de beloofde snelheid (bandbreedte) haalt. Normaal gezien kan (moet) elke provider op zijn site de werkelijk gehaalde snelheid op uw adres kunnen afficheren.

De grootste beperking ligt in het maandelijks volume. 1.5 uur film bekijken in HD kwaliteit vergt +- 4.5 GB. Met een Basic Internet komt dit neer op ongeveer 22 films per maand bekijken. Met een Internet 60 is dit ongeveer 33 films en met een Internet 160 ongeveer 67 films van 1.5 uur.

Een film in 3D gebruikt ongeveer 1.5 keer meer  volume (7 GB per film)

Ultra HD 4k: +- 11 GB per film van 1.5 uur.

Kortom als u overweegt om in het Netflix verhaal te stappen zorg dan voor een uitstekende internet verbinding met voldoende volume capaciteit (Internet 160 - Whoppa) en voor uw Smart TV zeker bekabeld. Met WiFi kom je gegarandeerd in de problemen voor streaming in HD kwaliteit en zeker voor Ultra HD kwaliteit.

Abonnementen met vrije download zijn aangewezen al betekent dit in de praktijk dat er een beperking is van 300 tot 400 GB ten gevolge van de Fair Use Policy (FUP)

Hier vindt u welke internetverbinding u nodig hebt.